“Shqiptarët zënë një të tretën e azilkërkuesve”, Sunak përmend ligjin e rreptë

Shpërndaje lajmin

Kryeministri britanik Rishi Sunak gjatë fjalës së tij në Kuvend theksoi se qeveria britanike duhet të marrë masa për emigrantët e jashtëligjshëm, ku do të përfshihet ushtria, forcat civile dhe inteligjenca.
“Pothuajse një e treta e azilkërkuesve janë nga Shqipëria. Njerëzit e ardhur duhet të kthen mbrapsht. Të gjithë shqiptarët e mbetur të largohen shpejt”, u shpreh ai, raporton “The Guardian”. 
Sunak nënvizoi se në fillim të vitit të ri do të nxjerr ligj për të siguruar që njerëzit që mbërrijnë në Mbretërinë e Bashkuar ilegalisht nuk do të mund të kërkojnë azil këtu.
Lajmi në përditësim….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *