Shtetet që nuk kanë ushtri për t’u mbrojtur në rast të ndonjë lufte

Shpërndaje lajmin

Shtetet që nuk kanë ushtri për t’u mbrojtur në rast të ndonjë lufte15 është numri i shteteve në të gjithë botën që nuk kanë ushtri të vetën dhe as forcë ushtarake për t’u mbrojtur në rast të një lufte të mundshme.
Dhe në këtë kategori nuk futen 5 shtete të tjerë që nuk kanë ushtri, por kanë forca ushtarake të kufizuara. Kosta Rika, për shembull, e ka shkrirë ushtrinë e saj, për të organizuar forca të armatosura për mbrojtje, trandmeton Cnn, përcjell Albinfo.ch.
Shembull tjetër është Islanda, që nuk ka ushtri që nga viti 1869, por është anëtare e NATO-s.
Ndërkohë, shtete të tjera që mund të krijojnë forca ushtarake nëse e kanë të nevojshme janë Monako, Panama dhe Vanuatu.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.