Shteti i parë në Evropë që ndalon vaksinimin anti-Covid

Shpërndaje lajmin

Danimarka është bërë vendi i parë në botë që ndalon programin e saj të vaksinimit kundër Covid-19, duke shtuar se virusi tashmë është nën kontroll.
“Pranvera ka mbërritur, mbulesa vaksinale në popullatën e gjerë daneze është e lartë dhe epidemia është kthyer mbrapsht”, tha Autoriteti Shëndetësor Danez në një deklaratë.
“Prandaj, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i jep fund përpjekjeve të gjera të vaksinimit kundër Covid-19 për këtë sezon”.
Fushata e vaksinimit kundër Covid në Danimarkë filloi menjëherë pas Krishtlindjeve në vitin 2020. Rreth 4.8 milionë qytetarë janë vaksinuar, me mbi 3.6 milionë njerëz që kanë marrë edhe një dozë përforcuese.
Në të njëjtën kohë, shumë njerëz janë infektuar që kur Omicron u bë varianti dominues i virusit, tha Autoriteti, që do të thotë se nivelet e imunitetit të popullatës janë të larta, përcjell Albinfo.ch.
“Ne kemi një kontroll të mirë të epidemisë, e cila duket se po zbehet. Normat e pranimit në spital janë të qëndrueshme dhe ne gjithashtu presim që ato të bien së shpejti. Prandaj, ne po përmbledhim programin e vaksinimit masiv kundër Covid-19.” deklaroi Bolette Soborg, menaxhere në Bordin Kombëtar të Shëndetësisë.
Soborg shtoi që publiku mund të vijojë të vaksinohet edhe gjatë pranverës dhe verës nëse dëshiron, dhe se vendet e vaksinimit do të mbeten të hapura në të gjithë vendin.
Ajo shtoi se imunizimi u rekomandohet ende njerëzve për të cilët Covid paraqet një rrezik të shtuar, siç janë ata mbi moshën 40 vjeç dhe për gratë shtatzëna të pavaksinuara. “Ne gjithashtu vazhdojmë t’ju rekomandojmë që të përfundoni ciklin e filluar të vaksinimit”/monitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *