Shtyhet hapja e ndërtesës historike të Parlamentit të Vjenës

Shpërndaje lajmin

Hapja e ndërtesës historike të Parlamentit të Vjenës në Ringstrasse është shtyrë më tej deri në janar të vitit të ardhshëm, përcjell albinfo.at.
Një ceremoni hapjeje e planifikuar nga Presidenti i Këshillit Kombëtar, Wolfgang Sobotka (ÖVP), për festën kombëtare të këtij viti në tetor është dashur të anulohet për shkak të problemeve akustike në sallën e re të projektuar plenare, tha ai në një intervistë për gazetën Kurier.
Një provë e kryer përpara rihapjes zbuloi se kupola e rinovuar e xhamit po bënte çdo fjalë të shqiptuar jehonë tre herë – një problem që fillimisht u vu re edhe në Bundestagun gjerman. Tani tapeti duhet të hiqet përsëri dhe të vendoset izolimi i zërit në tavan dhe dysheme. Parlamenti nuk do të duhet të paguajë për punën.
Kostot për rinovimin e ndërtesës më shumë se 140-vjeçare tashmë janë rritur në 420 milionë euro – 70 milionë euro më shumë se sa ishte planifikuar fillimisht. Rinovimi u vonua me më shumë se dy vjet për shkak të pandemisë Covid-19. /Albinfo.at.
 
Për më shumë detaje – https://kurier.at/politik/inland/neues-parlament-eroeffnung-am-26-oktober-ist-geplatzt/401989898

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *