Shumë fëmijë, në rolin e kujdestarit në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Shumë të rinj në Zvicër kujdesen për një person të dashur – por shpesh nuk e kuptojnë këtë.
Kantoni i Gjenevës po punon për të nxjerrë në pah se si mbështetja ndaj një anëtari të familjes mund të ndikojë në jetën e tyre të përditshme dhe në mirëqenien e tyre.
Shifrat nga Universiteti Kalaidos në Cyrih tregojnë se 8% e atyre të moshës nga 10 deri në 15 vjeç janë në një rol kujdestar.
Véronique Petoud është delegate e Gjenevës për kujdestarët.
Ajo tha për RTS se të rinjtë e shohin si normale të ndihmojnë rregullisht dikë në familjen e tyre dhe kështu shpesh nuk e njohin rolin që po përmbushin. Megjithatë, kjo mund të çojë në mungesa në shkollë dhe izolim, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *