Shumë markete gjermane dhe franceze, me çmime më të ulëta, po hapen në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Rrjetet e njohura të marketeve gjermane dhe franceze po bëjnë hapjen e pikave në Zvicër, transmeton albinfo.ch.
Situata jo e mirë financiare, çmimet e larta, me pagat që nuk janë në përputhje me inflacionin, dhe për rrjedhojë rezultojnë në blerje më të ulëta të njerëzve, ku shumë njerëz në Zvicër që po kthehen në dyqane më të lira.
Zbritje të huaja, të cilat më parë nuk e shihnin Zvicrën si një treg pjellor për produkte me kosto të ulët, tani po lëvizin në Zvicër.
Për shembull, zinxhiri francez Stokomani sapo ka hapur dyqanin e tij të parë zviceran në qendrën tregtare Antzère, në qytetin Conthey në Valais.
Ky shitës me pakicë rishit artikuj modë të fundit të serisë, parfume, dekorime dhe lodra nga shitës të ndryshëm me shumicë me çmime të ulëta.
Dhe supermarketi holandez me zbritje Action po bëhet gati të hapë dyqane edhe në gjithë Zvicrën.
Sipas specialistit të shitjes me pakicë, Nordal Cavadini, “zbritja ndërkombëtare po përfiton nga një mundësi që u ofrohet tani në Zvicër”.
“Për shkak të rritjeve të vazhdueshme të çmimeve, konsumatorët po kthehen gjithnjë e më shumë drejt produkteve me kosto të ulët”, vuri në dukje Cavadini.
Edhe Mario Irminger, kreu i Migros, pranon se familjet zvicerane po kthehen gjithnjë e më shumë drejt produkteve më të lira.
Migros po përpiqet të ‘kundërsulmojë’ duke zgjeruar gamën e produkteve me kosto të ulët, “në mënyrë që klientët e të gjitha klasave shoqërore të mund të rezervojnë këtu sipas të ardhurave të tyre”, vuri në dukje Irminger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *