April 15, 2021

Shumë mjekë të huaj po punësohen në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Vitin e kaluar, 37.4 për qind e të gjithë mjekëve të huaj që praktikojnë punën në Zvicër po marrin trajnimin e tyre mjekësor, sipas raportit të “Statistikave Mjekësore 2020”, të lëshuar nga Federata e Mjekëve Zviceranë (FMH), transmeton albinfo.ch.

Në vitin 2020, 38,502 mjekë gjithsej erdhen për aktivitete dhe trajnime për fenomenin e virusit dhe shumë prej tyre janë punësuar.

Këto shifra janë rritur që nga viti 2014, kur përqindja e mjekëve të huaj qëndronte në 31 për qind.

Shumica e mjekëve të huaj vijnë nga kombet fqinje: Gjermania (52.6 për qind), Italia (9.1 për qind), Franca (7.1 për qind) dhe Austria (6 për qind). /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *