Shumica e përdorimit të kanabisit në Zvicër është i pandëshkuar

0
Shpërndaje lajmin

Pirja e duhanit është ende e paligjshme në Zvicër dhe shkelësit rrezikojnë, të paktën në letër, një gjobë prej 100 frangash.
Megjithatë, sipas një raporti në Tages Anzeiger, i cili bazoi informacionin e tij në të dhënat e Zyrës Federale të Statistikave, pothuajse askush që kapet me kanabis nuk sanksionohet më.
Numri i gjobave për përdorimin e kanabisit ka rënë me pothuajse 90 për qind në pesë vitet e fundit – nga 20,000 në 2,500, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Një vendim i Gjykatës së Lartë Federale parashikon se gjoba për konsumimin e kanabisit mund të vendoset vetëm nëse policia e kap duhanin me një nyje në gojë. Thjesht rrotullimi i cigares ose mbajtja e saj nuk është e dënueshme.
Dhe një gjykim më i fundit thotë se kushdo që zotëron më pak se 10 gram kanabis nuk i nënshtrohet as gjobës.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *