Si do të jetë Bitcoin në vitin 2023

Shpërndaje lajmin

Shfaqja e kriptomonedhës fjalë për fjalë e ktheu botën përmbys. Kjo u ndikua edhe më shumë nga Bitcoin, kriptoma më e njohur.
Nga viti në vit ka diskutime: a ia vlen të blesh një “bitok”? Ekziston një sasi e madhe parashikimesh dhe këshillash dhe publikimesh në internet. Çfarë do të ndodhë me këtë kriptomë në vitin 2023?
Gjithnjë e më shumë analistë kanë filluar të thonë se parashikimet e Bitcoin janë një biznes i pafalshëm. Vetëm vitin e kaluar, çmimi i tij ra me gati 60%.
Viti i ri 2023 nuk nisi shumë mirë për kripto-biznesmenët. Tregu i kriptomonedhave humbi 1.3 trilion dollarë menjëherë për disa arsye:
FTX deklaroi veten të falimentuar.
Normat e interesit janë rritur.
Grupi i faktorëve negativë, si të thuash, thotë: “tani nuk është koha më e mirë për të investuar në kripto.” Por deri më tani, ka ekspertë që thonë se bitcoin do të rritet, ju duhet ta blini atë sot, shkruan Scan, transmeton albinfo.ch.
Për shembull, Tim Draper, një miliarder kapitalist, pretendon se Bitcoin do të rritet në çmim në 250,000 dollarë. Ai është i sigurt se ky nuk është kufiri, dhe kripto do të bëhet më e shtrenjtë me 1400%.
Miliarderi thotë se tregu i kriptove tani është zhytur në fundin e tij të vërtetë, se nuk ka ku të shkojë. Tani vetëm rriteni, rriteni dhe bëheni më të shtrenjtë.
Në të njëjtën kohë, parashikuesit e Standart Chartered sigurojnë se fati i tij është tragjik. Me shumë mundësi, do të bjerë në çmim më tej në 5 mijë dollarë.
Prandaj, është më mirë të prisni me investime tani dhe të kurseni asete. Shkëmbimet e kriptove tani po përballen me një problem të ri, likuiditeti i pamjaftueshëm po bën që investitorët të humbasin besimin në kriptomonedhë.
Në përgjithësi, parashikimet janë 50/50, është e pamundur të kuptosh saktësisht se si do të shkojnë gjërat. Aktualisht, vlera aktuale e bitcoin është 16 mijë e 835 dollarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *