Shpërndaje lajmin

Një vit pas nisjes së Luftës së Dytë Botërore, Kabineti i Luftës i Mbretërisë së Bashkuar ngriti një komitet që do të ishte përgjegjës për sqarimin e objektivave të Mbretërisë së Bashkuar në konflikt. Një vit më pas, kryeministri Winston Churchill dhe presidenti amerikan Franklin D. Roosevelt miratuan Kartën e Atlantikut, e cila përcaktoi qëllimet […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *