November 28, 2021

Si mund të kurseni kur udhëtoni me tren në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Nga komoditeti te pastërtia – dhe sigurisht përpikëria – udhëtimi me shi në Zvicër ka një sërë aspektesh pozitive.

Sidoqoftë, mund të jetë i shtrenjtë, veçanërisht nëse jeni duke vizituar nga diku tjetër dhe nuk po fitoni franga zvicerane, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Këtu janë disa mënyra të shkëlqyera për të kursyer në udhëtimet hekurudhore nëse jeni duke vizituar Zvicrën.

Nëse po udhëtoni në Zvicër, sigurohuni që të shikoni përmbledhjen tonë se si të kurseni para gjatë vizitës.

Kartë zvicerane gjysmë tarife

Ashtu si Supersaver, Swiss Half Fare Card bën pikërisht atë që sugjeron emri – ju jep një zbritje prej 50 për qind kur rezervoni tarifat.

Këto shiten në baza mujore dhe kushtojnë 120 CHF për të rriturit.

Karta juaj do t’ju sjellë gjithashtu një zbritje në tarifat e Supersaver, duke i bërë ato bileta super të kursyera për gjysmën e tarifës, që janë të gjitha fjalët që ju pëlqen të dëgjoni në një festë.

Një paralajmërim është se karta zvicerane gjysmë tarife është e disponueshme vetëm për njerëzit që nuk banojnë në Zvicër, që do të thotë se është më e vlefshme për turistët dhe punëtorët ndërkufitarë, përcjell tutje albinfo.ch.

Swiss Travel Pass

Swiss Travel Pass është një mënyrë e mirë për të kursyer në hekurudhë në Zvicër, megjithëse në përgjithësi është e dobishme vetëm për turistët (edhe pse mund të ketë aplikime të tjera nëse udhëtoni në mënyrë të parregullt).

Swiss Travel Pass ju jep udhëtim falas për periudha të caktuara kohore, në një mënyrë të ngjashme (por jo identike) me kalimin Eurail.

Është në dispozicion për 3, 4, 8 ose 15 ditë. Përveç udhëtimit falas, do të keni hyrje në rreth 500 muze, galeri dhe ekspozita kulturore në të gjithë vendin.

Në shumë raste, fëmijët shoqërues do të udhëtojnë falas me një leje udhëtimi zvicerane.

Swiss Travel Pass nuk duhet të ngatërrohet me SwissPass, i cili është karta e kuqe e çipit që banorët zviceranë përdorin për hekurudhat me zbritje.

Kjo është veçanërisht konfuze pasi para vitit 2014, Swiss Travel Pass quhej Swiss Pass – dhe disa operatorë turistikë dhe turistë ende e njohin atë me atë emër.

Udhëtime ditore dhe oferta

SBB ofron një numër udhëtimesh ditore dhe oferta specifike me çmime shumë të zbritura.

Përveç çmimeve me zbritje për udhëtimin ditor, do të përfitoni gjithashtu hyrje me zbritje në muze dhe vende të tjera kulturore.

Zakonisht shiten si paketë.

Këto ndryshojnë dhe mund të mos jenë saktësisht ato që kishit planifikuar – d.m.th. mund t’ju duhet të ndryshoni disi planet tuaja të udhëtimit – por ato mbulojnë disa nga përvojat më të mira që ofrohen në Zvicër.

Natyrisht, kjo është veçanërisht e mirë për turistët dhe jo për ata që udhëtojnë në punë, por përveç kursimeve ato ndonjëherë mund të nxjerrin në pah një përvojë argëtuese ose interesante që përndryshe mund ta kishit humbur.

Transporti publik është më i lirë – dhe shpesh një mënyrë më e mirë për të parë pamjet

Për vizitorët nga SHBA, Australia dhe shumë vende të tjera, instinkti i parë është shpesh të marrësh me qira një makinë gjatë pushimeve.

Ndërsa kjo mund të jetë më e lehtë – veçanërisht me fëmijët – do të përfundojë më e shtrenjtë dhe shpesh do t’ju privojë nga pamjet më të mira.

Në qytete, transporti publik është në fakt mjaft i arsyeshëm – dhe do t’ju kursejë stresin e pashmangshëm të parkimit.

Në Cyrih, një biletë 24-orëshe fillon me 5,40 CHF, në Bazel do të kushtojë 9,90 CHF ndërsa në Gjenevë do t’ju kthejë 10 CHF.

Në Bernë, ju do të merrni një biletë transporti publik falas për të gjithë qëndrimin tuaj me akomodimin tuaj turistik, i cili përfshin “funikularin e famshëm Gurten, teleferikun Marzilibahn dhe ashensorin për në tarracën Minster, si dhe udhëtimin për dhe nga Aeroporti i Bernës. ”

Në fakt, shumë prej gondolave, teleferikut dhe teleferikut mahnitës të Zvicrës llogariten si transport publik, që do të thotë se ato janë një mënyrë e shkëlqyer për të parë disa pamje spektakolare me çmim të lirë.

Shumë qytete dhe fshatra të tjerë kanë karta të ngjashme, prandaj sigurohuni që të bëni kërkimin tuaj përpara se të shkoni.

Kur udhëtoni më larg, biletat në transportin publik nëpër male janë gjithashtu çuditërisht të arsyeshme.

Swiss Travel Pass ju jep udhëtim të pakufizuar me autobus treni dhe varkë për tre ditë për 232 CHF. Më mirë akoma, tre ditët janë nga gjithsej 15 ditë, kështu që nuk keni nevojë t’i merrni ato radhazi. Do të merrni gjithashtu hyrje falas në muze dhe një sërë ekskursionesh malore, si dhe një sërë zbritjesh dhe bonusesh të tjera.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *