Si të bëni gjumë të mjaftueshëm në pak kohë?

Shpërndaje lajmin

Dy gjëra kanë rëndësi për gjumë të mirë.
Temperatura e ulët e dhomës: Natën temperatura duhet të jetë e ulët në mënyrë që truri të jetë në një fazë më të thellë të gjumit për një kohë më të gjatë.
Melatonini, hormoni i gjumit: Prodhohet kur sytë tuaj janë në errësirë. Dhe kur ju jemi në një vend të ndritshëm, melatonina shkatërrohet. Dihet se ky hormon prodhohet më së miri nga ora 23:00 deri në orën 4:00, kështu që është shumë e rëndësishme të fleni gjatë kësaj kohe.

Zgjohuni gjithmonë në të njëjtën kohë.
Lagështia, temperatura dhe drita mund të pengojnë gjumin tuaj.
Ushtroni në mëngjes dhe bëni aktivitet fizik gjatë ditës.
Thuani jo disa ushqimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *