Si të kërkoni zbritjen tuaj të energjisë prej 150 € në Austri

Shpërndaje lajmin

Deri në fund të majit rreth katër milionë familje në Austri do të marrin një kupon me vlerë 150 € për të zbritur faturat e tyre të energjisë, njofton albinfo.at.
Pagesa e njëhershme është pjesë e një pakete më të madhe nga qeveria federale për të ndihmuar banorët, pasi vendi përballet me rritjen e çmimeve të energjisë dhe rritjen e inflacionit.
Rreth një milion kupona do të dërgohen çdo javë dhe çdo vendbanim kryesor duhet të marrë një kupon me postë deri në fund të majit.
Bonusi lidhet drejtpërdrejt me furnizuesin e energjisë elektrike. Mund të blihet nga familje me një person me të ardhura vjetore deri në 55,000 € ose banesa me më shumë njerëz dhe deri në 110,000 € të ardhura vjetore.
Kuponi i zbritjes prej 150 € do t’u dërgohet me postë familjeve dhe mund të përdoret në internet. Personat që kanë të drejtën e zbritjes mund të skanojnë kodin QR në kupon ose të shkojnë në faqen zyrtare të qeverisë, e cila gjithashtu ka një version në anglisht.
Më pas ju kërkohet të futni të dhënat e konsumatorit të energjisë dhe ju kërkohet të mbani numrin e kuponit dhe numrin e kontrollit që të mund të kontrolloni statusin e aplikacionit.
Duhet të konfirmoni vendbanimin tuaj kryesor, se nuk e kaloni kufirin e të ardhurave (për një familje me një person, kufiri korrespondon me një pagë mujore bruto prej rreth 5,670 € për punonjësit, dyfishi i asaj për shtëpitë me shumë persona).
Ju gjithashtu duhet të specifikoni furnizuesin tuaj të energjisë elektrike, të shënoni numrin tuaj të kuponit dhe shifrën e kontrollit dhe të plotësoni fushat në kupon. Më në fund, më pas mund ta dërgoni zarfin e kthimit me postë.
Kuponi duhet të shlyhet, në mënyrë elektronike ose me postë, të paktën deri më 31 tetor. /Albinfo.at
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *