September 20, 2021

Si të kompensoheni nëse nuk ju vjen treni në Zvicër?

Shpërndaje lajmin

Të mërkurën mediat zvicerane njoftuan një incident që ndodhi në stacionin e Cyrihut më 18 korrik: treni i natës që shkonte në Budapest ishte i shkurtër në katër vagonë.

Pasagjerët që kishin vende të rezervuara në karrocat e munguara, për këtë arsye nuk mund të hipnin dhe tensioni u rrit, duke shkaktuar kaos në platformë, përcjell albinfo.ch.

Megjithëse treni në fjalë drejtohet nga Hekurudhat Federale të Austrisë, u takonte hekurudhave zvicerane (SBB) për të zgjidhur rrëmujën në mes të natës.

Pasagjerët e bllokuar u vendosën në hotele dhe biletat e tyre do të rimbursohen deri në 50 për qind të çmimit.

“Ky rimbursim lë shumë për të dëshiruar, pasi udhëtarët nuk janë në asnjë mënyrë përgjegjës për atë që ka ndodhur”, shkruan Blick.

Ky incident ngre pyetjen se çfarë lloj kompensimi mund të kërkojnë udhëtarët e bllokuar në Zvicër nëse treni i tyre anulohet?

Siç është rasti me udhëtimet e linjave ajrore, këto incidente kompensohen në përputhje me rregulloren e Bashkimit Evropian “Të Drejtat e Pasagjerëve Hekurudhor”, e cila zbatohet për udhëtimet me tren brenda BE.

Zvicra ka udhëzime për kompensim në lidhje me udhëtimet e brendshme dhe ato ndërkombëtare.

Për shembull, në rrjetin kombëtar, ju keni të drejtë të rikuperoni 25 për qind të çmimit të biletës për vonesa prej 60 minutash ose më shumë. Për një vonesë prej 120 minutash ose më shumë – gjë që ndodhi me trenin e lidhur me Budapest – 50 për qind e çmimit të biletës kthehet.

Të njëjtat rregulla të kompensimit zbatohen për udhëtimet ndërkombëtare. Përjashtimet e vetme janë lidhjet TGV, ku rimbursimet mund të kërkohen për vonesa prej 30 minutash ose më shumë, përcjell tutje albinfo.ch.

Çfarë mund të bëni për të marrë një kompensim më të mirë për udhëtimet e prishura me tren?

Meqenëse rimbursimet e ofruara nga SBB mbulojnë vetëm pjesërisht shpenzimet tuaja, mënyra e vetme për të rimbursuar të gjithë shumën është të merrni një sigurim të anulimit të udhëtimit.

Vlen për të gjitha udhëtimet, jo vetëm me hekurudhë.

Sidoqoftë, para se të regjistroheni, lexoni me kujdes kushtet për të parë se çfarë përjashtimesh zbatohen.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *