November 28, 2021

Si të menaxhoni financat tuaja kur prisni fëmijë

Shpërndaje lajmin

Krijoni një buxhet për fëmijën

Kur krijoni një buxhet, jini realistë për shpenzimet tuaja. Hulumtimi paraprak sa do të do të kushtojnë është një ide shumë e mirë. Kujdesi për fëmijët është një pikënisje e mirë, pasi shpesh është shpenzimi më i madh në shumë buxhete familjare. Gjithashtu, sigurohuni që të merrni parasysh shpenzimet para dhe pas foshnjës. Duke vepruar kështu, ju mund t’i siguroni familjes suaj një planifikim të mirë financiar për të mbuluar shpenzime të tjera të përsëritura ose të papritura që lidhen me një fëmijë, shkruan Scan, transmeton albinfo.ch.

Flisni për menaxhimin e parasë me partnerin tuaj

Shumë kompani ofrojnë pushime për lindjen e fëmijës. Ju duhet të kontrolloni me punëdhënësin tuaj për llojin e planeve të pushimit familjar që ata ofrojnë dhe detajet e mbulimit tuaj të kujdesit shëndetësor. Më pas, bisedoni me partnerin tuaj për hapat e ardhshëm. Vendosni nëse njëri ose të dy prindërit do të qëndrojnë në shtëpi apo do të punojnë. Nga atje, ju mund të merrni një ndjenjë më të mirë të të ardhurave të disponueshme dhe fluksit të parave të familjes gjatë dy muajve të parë të jetës së foshnjës tuaj.

Siguroni më shumë kursime

Pasja e kursimeve të mjaftueshme mund ta vendosë familjen tuaj të re për një sukses financiar. Zakonisht kjo merr formën e një fondi emergjence, të cilin ekspertët financiarë sugjerojnë se duhet të përbëhet nga tre deri në gjashtë muaj shpenzime jetese. Për të gjetur një numër të përshtatshëm të synuar, llogarisni shpenzimet mujore të tilla si kujdesi ditor, ushqimi për fëmijë, pagesat e hipotekës dhe makinave.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *