Si të veproni kur digjeni me vaj gjatë gatimit

0
Shpërndaje lajmin

Aksidentet në kuzhinë ndodhin shumë shpesh. Më i zakonshmi nuk është askush tjetër veçse djegia me vaj gjatë skuqjes. Pra, çfarë të bëjmë në këtë rast?
Gjëja e parë që duhet të bëni është të vlerësoni shkallën e djegies. Edhe pse një aksident duket i vogël, në fund mund të rezultojë i rëndë. Kjo është arsyeja pse ne duhet të vëzhgojmë me kujdes djegien:
Nëse është rozë dhe duket e freskët atëherë është sipërfaqësore kështu që mund të trajtohet në shtëpi.
Nëse është e bardhë, gri ose vjollcë e errët, zbardhet nën presion dhe ka flluska me lëng atëherë është më serioze dhe duhet të shkojmë menjëherë te mjeku.
Më pas:
Hidhni shumë ujë për disa minuta për të kufizuar dëmtimin dhe për të zvogëluar dhimbjen. Në asnjë rast uji nuk duhet të ngrijë ose të bjerë nën presion.
Hiqni me kujdes veshjet nëse digjen në trup, pasi pëlhura ruan nxehtësinë dhe mund të shkaktojë dëme shtesë.
Ne harrojmë ilaçet e nënave dhe gjysheve tona dhe nuk vendosim pastë dhëmbësh, kos apo paste domate në plagë.
Aplikojmë një krem qetësues si xheli Sofargen, i cili ofron lehtësim, mbron plagën dhe parandalon infeksionin mikrobik. Mund ta përsërisim aplikimin 3-5 herë në ditë.
Në rast se djegia mbulon një zonë të madhe të trupit ose vërejmë shenja infeksioni, atëherë duhet të vizitojmë menjëherë një mjek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *