Si u prit në Biel fitorja e Nemo-s në Eurovision?

0
Shpërndaje lajmin

Biel BE ka një superyll të ri: Nemo. Një ditë pas fitores historike të ESC-së, Nemo është mbushur me lëvdata këtu. Talenti i këngës së shpejti do të mirëpritet zyrtarisht në shtëpi dhe ndoshta do të jetë në gjendje të festojë këtu një pjesë të ESC-së të vitit të ardhshëm.
Me fitoren e tij historike në ESC, Nemo po frymëzon njerëzit në gjithë Zvicrën, por veçanërisht në qytetin e tij të lindjes. Kjo ishte e dukshme në brohoritjet dhe ovacionet në këmbë në shikimin publik të Biel. Por edhe të nesërmen, vetëm himne lavdërimi u kënduan për personin ndoshta më të famshëm në Biel.
Është Glenda Gonzalez Bassi, këshilltare bashkiake e Bielit dhe drejtoreshë e arsimit, kulturës dhe sportit. Ajo ishte e emocionuar për vetë Nemon në shikimin publik.
“Ishte fantastike. Ju mund të ndjeni vërtet se si të gjithë të pranishmit ishin qartë pas Nemo”. Sidomos për shkak të vetë Nemo.
“Nemo është pozitiv, kreativ dhe plotësisht i përkushtuar për të rinjtë tanë dhe një shenjë e mrekullueshme për botën e jashtme të asaj që mund të arrijë rinia dhe qyteti ynë”.
Duke folur për rininë e Biel: Melia dhe Lola (të dyja 18) janë fansa. “Nemo është një person artistik që më në fund po bën diçka të re.” Nemo është një nga artistët e paktë zviceranë që ka arritur famë të madhe përtej kufijve të vendit. “Më pëlqen imazhi i Zvicrës që Nemo përcjell në botë. Nemo tregon se ne zviceranët mund t’i bëjmë gjërat ndryshe.”
Nicole (40) dhe Renate (45), asnjëri prej të cilëve nuk janë shikues besnikë të ESC, e shohin atë në mënyrë të ngjashme. Por Nemo ka marrë një shkëlqim për ta. “Nemo është një person tepër i fortë. Nemo zbërthen rolet gjinore dhe mbron komunitetin queer.” Megjithatë, ata u befasuan nga fitorja. “Vendimi gjithmonë duket të jetë shumë politik. Është mirë që padyshim që edhe muzika luan një rol në vendim”.
Sandy (43) është vetë muzikante. “Që në fillim mendova se kënga kishte potencial”. Por, për shkak të suksesit mjaft të moderuar të Zvicrës deri më tani, ajo kishte pak shpresë. “Nuk ka të bëjë vetëm me muzikën. Por, kjo tregon edhe më shumë se sa të mrekullueshëm janë Nemo dhe ‘The Code’.”
Dhe një tjetër muzikant flet shumë për Nemon: René “Guitol” Triponez (80), legjenda e rock-ut Biel dhe themeluesi i Atomic Café. “Nemo është një talent i gjithanshëm, ka karizëm dhe këndon dhe vepron mirë. Nemo ka gjithçka që i nevojitet dhe e meriton çmimin”. Ka edhe disa lëvdata jomuzikore nga Guitol: “Mendoj se është e mrekullueshme se sa ngrohtësisht foli Nemo për Biel dje”.
Këshilltarja lokale Glenda Gonzalez Bassi me siguri do të kishte qenë e kënaqur për këtë. “Rezultati është i mrekullueshëm për Zvicrën, Biel dhe sigurisht për Nemon”. Aktualisht është duke u planifikuar një festë mirëseardhjeje për talentin e këngës. “Kur dhe si do të duket varet, natyrisht, nga axhenda e Nemo”.
Ky mund të mos jetë festimi i fundit i ESC në Biel, sepse sipas Gonzalez Bassi, vendlindja e Nemos si vendndodhja e edicionit të ardhshëm nuk është ende jashtë tavolinës. “Për shkak të lidhjes së Nemos me Biel, kjo sigurisht që do të ishte ideale”. Sidoqoftë, duhet të qëndroni realistë. “Ne ndoshta nuk kemi infrastrukturën e duhur për një ngjarje kaq të madhe. Por ne jemi në dialog dhe jemi të hapur ndaj mundësive. Sidoqoftë, ato varen nga vendi ku do të zhvillohet ESC zvicerane”. /Blick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *