Shpërndaje lajmin

Primet e sigurimit shëndetësor bazë pritet të rriten mesatarisht me 5% në vitin 2023. Sipas shërbimit të krahasimit Comparis, kjo rritje e madhe lidhet me reduktimin e rezervave të sigurimit shëndetësor të dëshiruar nga polica, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Shumë sigurues nuk kanë më rezervat e nevojshme për të amortizuar luhatjet e kostove, shkruan Comparis në një deklaratë. Përndryshe ata mund të kishin arritur kthime të larta në tregjet e kapitalit dhe të mbulonin detyrimet e biznesit të sigurimeve, sqarohet në shënim. Duke ndryshuar urdhëresën e tij vitin e kaluar, vazhdon Comparis, Këshilli Federal ka rritur presionin ndaj siguruesve për të reduktuar rezervat e tyre, megjithëse pritet një rritje e mprehtë e kostove. Disa kompani sigurimesh shëndetësore e kanë bërë këtë dhe i kanë vendosur primet e tyre shumë të ulëta.
Prandaj tani është e nevojshme të pritet një rritje mesatare prej 5% për sigurimin bazë. Megjithatë, për shumë policë, primet, krahasuar me ato aktuale, do të shpërthejnë gjithashtu përtej 10%.
Mes viteve 2020 dhe 2022 kostot e sistemit shëndetësor kanë pësuar luhatje të konsiderueshme, thuhet gjithashtu në njoftimin për shtyp, një fenomen që mund të ndiqet pjesërisht nga pandemia dhe ndryshimet në ofertë dhe kërkesë. Comparis pret që këto luhatje të ulen dhe rritja e shpenzimeve të kujdesit bazë shëndetësor do të stabilizohet në rreth 2-3% gjatë viteve të ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *