Sipas informatave rreth 2.700 Shqiptarë nga Zvicra të vishen me Uniformë për Kosovën në front përballë Serbisë!

Shpërndaje lajmin

Krëcënímet e Serbisë ndaj Kosovë kanë bërë që edhe diaspora shqiptare të mobiIizohet në shërbim të atdheut. Ata me mjaft shqetësim po i ndjekin zhvillimet e fundit në vendlindje, meqë familjet e tyre jetojnë atje.
Agjencia së lajmeve “Presheva Jonë” ka mësuar nga burimet e saj se ky numri i vullnetarëve qe kanë shprehur gatishmërinë të veshin uniformen, te shkojnë ne Kosovë mbi 20 mije te rinj për t’i bere balle ndonjë slumi eventual nga Serbia.
Edhe në Zvicër ku rreth 300.000 shqiptarë, ata nuk janë të qetë. Mësohet se 2.700 shqiptarë nga ky vend janë vullnetare, te gatshme t’i përgjigjen ftesës se institucioneve te Prishtinës për mbrojtjen e integritetit të Kosovës.
Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve nga shoqatat e asociacioneve të komuniteti shqiptar ne Zvicër ka mësuar se 2700 te rinj nga 26 kantonet e Zvicrës (për kanton nga 100 te rijnë) kanë shprehur dëshirën te veshin uniformën us htarake, që në bazë vullnetare të shkojnë në Kosovë te mbrojnë vendin e tyre ne rast slumi nga Serbia. Këta vullnetarë nga Zvicra, pjesa dërmuese janë nga Kosova, por ka edhe mërgimtarë nga Shqipëria, Maqedonie e Presheva.
Të shtunën e kaluar autoritetet e Kosovës ndaluan hyrjen në Kosovë të një treni që ishte nisur nga Beogradi në drejtim të Mitrovicës i dekoruar me flamuj serbë, me mbishkrimin “Kosova është Serbi” në 20 gjuhë dhe ikonografi mesjetare. Ky tren nga pala e Kosovës dhe ndërkombëtarët u cilësua provokator.
Serbia don me e marr Veriun, por duket se don me mbet pa Luginen e Preshevës e as pa Veriun … se jemi 8 mlionë shqiptar në ballkan. Tokat nuk i japim falë !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *