Skandali i “Qatargate” vazhdon në Bruksel, të tjerë eurodeputetë të përfshirë?

Shpërndaje lajmin

Eurodeputeti belg Marc Tarabella nuk arriti të deklaronte një udhëtim me pagesë në Katar, pranoi sot avokati i tij, disa ditë pasi kolegia e tij Marie Arena foli për një lëshim të ngjashëm të saj në lidhje me një udhëtim në Emirate mes skandalit të korrupsionit të Parlamentit Evropian.
Autoritetet gjyqësore belge kanë kërkuar heqjen e imunitetit të Marc Tarabellës, vendbanimi i të cilit është kontrolluar. Ai mohon çdo përfshirje në skandal, por pranon se bëri një udhëtim të paguar me të gjitha shpenzimet në Katar në shkurt 2020 pa e deklaruar atë në Parlamentin Evropian, siç iu kërkua të bënte.
“Ai ishte i ftuar për një konferencë. Organizata e pagoi. Ai nuk e ka deklaruar akoma. Më pas u nis për në Ganë, pastaj është Covid”, tha avokati i tij për rrjetin RTL.
“Nuk ka asgjë të paligjshme për të bërë një udhëtim të paguar nga një organizatë”, këmbënguli avokati, duke theksuar se deputeti ” shkoi për të parë ndërtimin e stadiumeve dhe kërkoi të takohej me punëtorët.”
Të mërkurën, eurodeputetja belge Marie Arena pranoi gjithashtu se ajo dështoi të deklaronte një mision në Katar në maj 2022 të paguar nga Emiratet dhe fajësoi sekretariatin e saj për “një dokument mjaft të komplikuar për t’u plotësuar”, sipas deklaratave të saj për shtypin belg.
Marie Arena ka dhënë dorëheqjen si kryetare e Nënkomitetit të të Drejtave të Njeriut të Parlamentit Evropian, një post i mbajtur më parë nga Pierre-Antonio Pantzeri.
“Ky vendim është marrë për shkak të sulmeve politike dhe shtypit që dëmtojnë imazhin tim, si dhe të gjithë punës që është bërë në kuadër të nënkomisionit”, kishte shpjeguar ajo për agjencinë Belga, duke përsëritur se ka bërë. asgjë të keqe dhe se ajo nuk është hetuar, as nuk ka pasur kërkesë për heqjen e imunitetit të saj. /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *