April 19, 2021

Skeptikët e pandemisë Covid-19 po bëhen më radikalë në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Autoritetet Zvicerane po shohin gjithnjë e më shumë përgjigje agresive ndaj masave që frenojnë përhapjen e koronavirusit.

Një raport në gazetën e SonntagsBlick paraqet grupe të ndryshme të bisedave në internet dhe individë që përpiqen të tërheqin njerëz të gatshëm të marrin pjesë – dhe madje të stërviten për – protesta të dhunshme.

Agresioni i tyre ka për qëllim politikanët, gazetarët dhe virologët, ndër të tjera.

“Shtëpitë e mediave duhet të digjen, ashtu si kompanitë farmaceutike dhe kullat 5G. Koha për veprim!” thirri një përdorues.

Numri i përgjithshëm i veprave penale të raportuara në Zvicër në vitin 2020 ra pak, sipas statistikave kombëtare. Shërbimi Federal i Inteligjencës (FIS) po mbikqyr situatën.

Tashmë nëntorin e kaluar, Zyra Federale e Policisë përshkroi sjelljen gjithnjë e më të dhunshme të mohuesve të Covid-19 si shqetësuese.

Mijëra demonstrues kanë dalë në rrugë për protesta të heshtura, së fundmi në Liestal afër Baselit. Megjithëse kryesisht paqësor, disa hodhën shishe dhe një sulmoi një gazetar fundjavën e kaluar.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *