November 28, 2021

Sot, mbledhja e përbashkët e Qeverisë së Shqipërisë dhe asaj të Kosovës

Shpërndaje lajmin

Bëhet e ditur se Qeveria e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë takohen sot në Elbasan, ku edhe do ta mbajnë mbledhjen e përbashkët.

Sipas KP-së, janë rreth 15 marrëveshje që pritet të nënshkruhen në këtë mbledhje të përbashkët.

Fokusi i kabineteve qeveritare do të jetë në fushën e lëvizjes së lirë, arsimit, drejtësisë, infrastrukturës, kulturës dhe lehtësimit të bashkëpunimit dhe shkëmbimit tregtar.

Njohësit e proceseve politike të të dyja shteteve kanë sugjeruar qeveritë të shmangin dallimet për iniciativën rajonale Ballkani i Hapur dhe të fokusohen në avancimin e marrëdhënieve bilaterale.

Kjo është mbledhja e shtatë me radhë e dy qeverive. 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *