Spitalet Universitare të Gjenevës (HUG) autorizojnë vetëvrasjen e asistuar

Shpërndaje lajmin

Deri më tani, pacientët që plotësonin kriteret e përcaktuara në ligj për vetëvrasje të asistuar duhej të largoheshin nga spitali dhe të kalonin këtë proces në një vend të miratuar, përcjell albinfo.ch.
Por tani HUG ndryshoi udhëzimet e tyre të brendshme për vetëvrasje të asistuar, duke lejuar që ky akt të kryhet në ambientet e tyre, me kusht që pacienti të jetë i aftë për të dalluar dhe të vuajë nga një sëmundje e rëndë dhe e pashërueshme.
“Në asnjë rrethanë një pacient nuk mund të kërkojë shtrimin në HUG me qëllimin e vetëm të kryerjes së vetëvrasjes së asistuar”, thekson spitali.
Një kusht tjetër është që substanca vdekjeprurëse (pentobarbital) duhet të sigurohet nga organizata e asistuar vetëvrasëse, Exit, pasi rekomandimi i këtij ilaçi nga mjeku HUG është i ndaluar. Gjithashtu, ajo duhet të administrohet nga vetë pacienti, brenda departamentit në të cilin ai ose ajo është shtruar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *