Spitalet zvicerane shtyjnë operacionet jourgjente

Shpërndaje lajmin

Kostoja gjithnjë në rritje e kujdesit shëndetësor zviceran nuk përkthehet në shërbim të shpejtë. Pavarësisht se shpenzon më shumë, Zvicra po vuan nga mungesa e punonjësve të kujdesit shëndetësor. Dhe kjo po çon në shtyrjen e operacioneve të caktuara në disa kantone, raportoi RTS, përcjell albinfo.ch.
Në Zvicrën frëngjishtfolëse, sistemi spitalor është nën tendosje. Në kantonet Fribourg, Bernë, Valais dhe Vaud janë shtyrë operacionet jourgjente, shkruan transmetuesi. Mungesa e stafit ishte arsyeja kryesore e përmendur. Në Vaud vonesat lidhen vetëm me operacionet pediatrike.
Në Valais vonesa e operacioneve ka nisur gjashtë javë më parë, ku presioni është më i fortë në departamentin e pediatrisë. Dhe numri i shtyrjeve mund të rritet, sipas një drejtori spitali, i cili është i shqetësuar për rritjen e numrit të aksidenteve të skive dhe infeksioneve virale gjatë dimrit.
Hera e fundit që operacionet u vonuan në Zvicër ishte gjatë pandemisë Covid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *