Stili mesdhetar i të ushqyerit, dieta më e mirë për vitin 2023

Shpërndaje lajmin

Medaljet e arta po grumbullohen. Për të gjashtin vit radhazi, stili mesdhetar i të ushqyerit fitoi titullin e dietës më të mirë të përgjithshme, sipas vlerësimeve të vitit 2023 të shpallura të martën nga US News & World Report. Ushqimet nga Mesdheu me diell renditen gjithashtu të parat në kategoritë e dietës më të mirë për ushqim të shëndetshëm dhe dietë më të mirë me bazë bimore, thuhet në raport, përcjell albinfo.ch.
Në dy kategori të reja të shtuara për vitin 2023, Mesdheu lidhet me TLC (Ndryshimet Terapeutike të stilit të jetesës) për uljen e kolesterolit dhe dietat fleksitare, si dieta më e mirë familjare, dhe me DASH (qasjet dietike për të ndaluar hipertensionin) për dietën më të mirë të shëndetit të kockave dhe nyjave.
“Ne jemi gjithmonë në kërkim të më shumë kushteve shëndetësore që mund të adresojmë. Por shpesh nuk ka të dhëna të mjaftueshme shkencore që shqyrtojnë dietën X dhe gjendjen X”, tha Gretel Schueller, redaktore menaxhuese e shëndetit për US News & World Report, e cila mbikëqyr renditjen vjetore të dietës.
“Sidoqoftë, shëndeti i kockave dhe kyçeve është një fushë ku ka një sasi të mjaftueshme të literaturës shkencore”, tha Schueller. “Ne gjithashtu e kuptojmë se popullsia jonë po plaket, kështu që fokusimi në dietat që mund të rrisin cilësinë e jetës mes individëve të moshuar është një element i rëndësishëm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *