Studim: Duhet të mësohemi me verën e nxehtë

0
Shpërndaje lajmin

Vera e nxehtë që patëm këtë vit mund të jetë normale – dhe ne duhet të mësohemi me të.
Ky është përfundimi i një grupi shkencëtarësh të klimës në Universitetin e Bernës.
Janë hartuar tre skenarë – por të gjithë tregojnë një temperaturë mesatare në rritje për pjesën tjetër të shekullit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Rezultati më pozitiv është se nëse emetimet e gazeve serrë do të ndaleshin shumë shpejt, kjo verë do të ishte vetëm pak më e ngrohtë se mesatarja.
Të tjerët sugjerojnë temperatura shumë më të ngrohta të verës dhe shira intensive në muajt e vjeshtës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *