Studimi i ri zbulon pagat e klasës së mesme në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Pak më shumë se gjysma e popullsisë së Zvicrës – 55.4 për qind për të qenë të saktë – i përket grupit të të ardhurave të klasës së mesme, sipas të dhënave të publikuara nga Zyra Federale e Statistikave (FSO) të marten, përcjell albinfo.ch.
Të ardhurat mesatare bruto të anëtarëve të klasës së mesme ishin 5,858,34 franga në muaj në vitin 2020, vit që studioi FSO. Megjithatë, ndërsa janë më shumë se dy vjet, këto shifra nuk janë shumë të ndryshme sot.
Të ardhurat e disponueshme, një term që tregon se çfarë mbetet nga fitimet bruto pas pagimit të taksave, sigurimeve shoqërore dhe primet e sigurimeve shëndetësore, arritën në 4163,23 franga.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *