Studimi: Ngrënia e 12 kumbullave të thata në ditë trajton një nga problemet më të zakonshme

Shpërndaje lajmin

Nëse do ta dinit që për t’i thënë lamtumirë kësaj sëmundjeje duhen vetëm 12 kumbulla në javë, do t’i kishit provuar të gjitha.
Kumbullat janë një zgjedhje e pashmangshme e çdo amvise dhe përveçse janë më të përdorshmet për përgatitjen e gjalpit dhe reçelit, sigurisht që këshillohet t’i konsumoni të freskëta.
E gjithë kjo sepse përmban vitaminë C (5 deri në 8 mg për 100 g, në varësi të llojit), vitaminë B6, bakër, vitaminë B2, B3, magnez, hekur, kalcium, madje 240 mg për 100 g kalium.
Kumbulla është e pasur me fibra, 2g për 100g dhe me gjithë këtë është një frut me pak kalori.
Studimet e mëparshme kanë treguar se kumbullat forcojnë kockat, zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë dhe se konsumimi mesatar i 12 kumbullave në ditë për dy muaj redukton nivelet e kolesterolit të keq LDL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.