Studimi: Numri i këmbës lidhet me jetëgjatësinë

0
Shpërndaje lajmin

Sipas një studimi suedez të pak kohëve më parë, madhësia e këmbës parashikon jetëgjatësinë tuaj!
Anketimi që ka përfshirë mijëra burra e gra, e ka konfirmuar punën e ekipit të ortopedëve suedezë, të cilët e kishin thënë të njëjtën gjë që në vitin 1987: numri i këmbës tregon sa gjatë jetoni.
“Sado befasuese që mund t’ju duket, madhësia e këmbës e parashikon jetëgjatësinë”, ka deklaruar Dr. Hans Bjors, epidemiolog nga Stokholmi, i cili e ka raportuar këtë studim.
“I kemi përdorur të dhënat e kompjuterizuara për t’i krahasuar njerëzit nga çdo zonë e Suedisë. E kemi studiuar moshën në të cilën kanë vdekur dhe shkaktarin e vdekjes, dhe kemi zbuluar se madhësia e këmbëve definitivisht ndërlidhet me jetëgjatësinë”, ka shtuar ai.
Sidoqoftë, hulumtuesit kanë përpiluar një listë e cila tregon se sa gjatë mund të jetoni në varësi të numrit të këmbës:
Te femrat:
Numër 35: 64-69 vite
Numër 36: 70-76 vite
Numër 37: 77-82 vite
Numër 38: 78-84 vite
Numër 39: 73-75 vite
Numër 40: 70-72 vite
Numër 41: 67-70 vite
Numër 42: 66-69 vite
Te meshkujt:
Numër 41: 73-77 vite
Numër 42: 75-82 vite
Numër 43: 74-79 vite
Numër 44: 67-72 vite
Numër 45: 66-69 vite.
 
LEXONI GJITHASHTU:

Të penduar pas 30 viteve, hajdutët kthejnë këmbanat në kishat e Ersekës
Universiteti i Tiranës i fundit në rajon, eksperti: Këmbanë alarmi për qeverinë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *