Suedia dhe Turqia do të mbajnë një takim të nivelit të lartë për anëtarësimin në NATO

0
Shpërndaje lajmin

Suedia dhe Turqia do të zhvillojnë një takim të nivelit të lartë në Bruksel, përpara samitit të NATO-s në Vilnius më 11 dhe 12 Korrii për anëtarësimin e mundshmë të Suedisë, njoftoi Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës, Jens Stoltenberg.
“Ministriat e Jashtëm, krerët e shërbimeve të inteligjencës dhe këshilltarët e sigurisë kombëtare do të marrin pjesë në këtë takim. Qëllimi është të arrihet përparim në përfundimin e procesit të pranimit të Suedisë në NATO”, tha Stoltenberg.
Presidenti turk, Tajip Erdogan tha dje në një bisedë telefonike me Stoltenberg se ndryshimet në ligjin për terrorizmin në Suedi janë “të kota”, përderisa Partia e Punëtorëve të Kurdistanit organizon lirisht protesta në atë vend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *