Shpërndaje lajmin

Në Zvicër udhëtimi me tren me biçikletë është i shtrenjtë. Të marrësh me vete një biçikletë gjatë udhëtimit, do të thotë një biletë shtesë me gjysmën e çmimit të tarifës standarde, të cilat janë disa nga më të lartat në Evropë, njofton RTS.
Për dikë me një abonim gjysmë tarife, sjellja e një biçiklete dyfishon koston e një udhëtimi. Për të ulur këtë kosto, Swiss Rail doli me një kartë biçiklete që kushton 14 CHF në ditë ose 240 CHF në vit, transmeton albinfo.ch.
Këto leje zbritjeje kanë çuar në një rritje të konsiderueshme të numrit të biçikletave në trena, duke shtuar sfidën e gjetjes së hapësirës për t’i vendosur ato.
Gjatë vitit të kaluar, numri i kalimeve vjetore të shitura për biçikleta u rrit 14% dhe numri i kalimeve ditore me 2%, sipas Swiss Rail.
Përballë një rritje të numrit të çiklistëve në trenat zvicerane, Swiss Rail ka bërë plane për të rritur numrin e hapësirave për biçikleta me 500 nga tani deri në vitin 2026.
Përveç kësaj, stacionet e trenave zvicerane kanë krijuar më shumë hapësirë ​​parkimi për biçikletat. Në vitin 2022, u krijuan 900 vende të reja parkimi, kryesisht në Frauenfeld, Bienne, Fribourg, Lugano dhe Mendrisio, transmeton tutje albinfo.ch.
Ndërsa Pro Velo, një shoqatë çiklizmi, plotësoi Swiss Rail në planin e saj për të krijuar më shumë hapësirë ​​për biçikletat, ajo tha se duhet bërë më shumë për të shmangur pengimin e rritjes së çiklizmit.
Ekonomia e kompanisë hekurudhore të Zvicrës është sfiduese. Pavarësisht tarifave të larta, hekurudhat zvicerane subvencionohen shumë nga taksapaguesit. Kompania, e cila është 100% në pronësi të shtetit federal, mori 4.1 miliardë CHF në mbështetje të taksapaguesve në vitin 2021, më shumë se 40% e të ardhurave të saj. Edhe me këtë mbështetje të konsiderueshme financiare humbi 325 milionë CHF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *