Tani në Zvicër është më e favorshme të jesh qiramarrës sesa pronar

Shpërndaje lajmin

Ka pasur debate të vazhdueshme në Zvicër se cili opsion është më ekonomik për shumicën e njerëzve – blerja e një prone apo marrja me qira e saj, përcjell albinfo.ch.
Përgjigja varet nga shumë faktorë, duke përfshirë normat e hipotekës dhe gjendjen e ekonomisë në përgjithësi.
Tani për tani, dhe për herë të parë në 13 vjet, është më e favorshme të jesh qiramarrës sesa pronar, sipas një analize të re të tregut lokal të pasurive të paluajtshme nga Credit Suisse.
Kjo për shkak se kostoja totale e posedimit të një shtëpie kur merr ose zgjat një hipotekë tejkalon koston e marrjes me qira të një shtëpie të krahasueshme, zbuloi Credit Suisse. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *