January 14, 2022

Të ardhurat mesatare të familjeve zvicerane arrijnë afërsisht 115,000 franga

Shpërndaje lajmin

Të ardhurat mesatare bruto të familjes në Zvicër ishin 114,984 CHF më 2019, sipas Zyrës Federale të Statistikave (FSO).

Në përgjithësi, 40% e familjeve në Zvicër kishin të ardhura mbi këtë mesatare, ndërsa 60% kishin më pak, përcjell albinfo.ch.

73 % e këtyre të ardhurave vinin nga puna, 23% nga pensionet, mirëqenia dhe transfertat familjare si ushqimi, dhe 4% nga të ardhurat nga investimet.

Në shumë vende, një të ardhur kaq e lartë do të ofronte një jetë me ekstravagancë të lehtë. Megjithatë, në Zvicër, ajo zhduket mjaft shpejt.

37% shkuan për taksat, sigurimin e detyrueshëm shëndetësor, sigurime të tjera të pashmangshme dhe transferta familjare si ushqimi. Një tjetër 14% shkoi për strehim dhe energji, 6% për ushqim dhe 7% për transport, duke e çuar totalin e konsumuar në 65%, përcjell tutje albinfo.ch.

Në këtë pikë shpenzimet bëhen më diskrecionale. 6% shpenzohet për ngrënie dhe hotele, 5% për kohën e lirë dhe 12% për gjëra të tjera të paspecifikuara. Në këtë pikë, rreth 13% lihet për një ditë me shi, duke arritur në kursime mesatare prej 14,784 CHF në vit.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *