Të dhënat e reja rreth punëtorëve ndërkufitarë të Zvicrës

Shpërndaje lajmin

Ndërsa ky nuk është saktësisht lajm i fundit, një studim i ri i tremujorit të parë të 2022-ës nga Zyra Federale e Statistikave (FSO) ka rikonfirmuar se shumica dërrmuese (mbi 203,689) e punonjësve ndërkufitarë vijnë nga Franca, njofton albinfo.ch.
Më pas janë italianët (86,322), të ndjekur nga gjermanët (63,547), me austriakët shumë më poshtë se fqinjët e tjerë, me 8,428 punonjës.
Siç mund të shihet në grafikun e mëposhtëm, numri i punëtorëve francezë ndërkufitarë në Zvicër është rritur me kalimin e kohës.
Ka pasur gjithashtu rritje të lehta në numrin e punëtorëve italianë dhe gjermanë ndërkufitarë, ndërsa shifrat e Austrisë kanë mbetur të qëndrueshme. /Albinfo.ch
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *