Të folurit në telefon gjatë vozitjes nuk konsiderohet shumë i rrezikshëm

0
Shpërndaje lajmin

Këshilli Zviceran për Parandalimin e Aksidenteve (BFU) shqyrtoi vlerësimin e rrezikut të popullatës me sjellje të caktuara në trafik. Ajo prezantoi gjetjet e saj të martën. Përgjithësisht u tregua se me një rrezik të lartë të vlerësuar shoqëron edhe sjellja e duhur, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.
Kështu, 95% e shoferëve e konsiderojnë të rrezikshme drogën në timon. Rrjedhimisht, vetëm një për qind thonë se herë pas here ngasin makinën pasi kanë pirë duhan.
Kur bëhet fjalë për të folur në telefon në timon, shumica ka një pamje më të relaksuar. 73% përdorin telefona pa duar të paktën herë pas here. Vetëm pesë për qind e shohin këtë si një rrezik. Edhe pse lejohet, BFU paralajmëron se përdorimi i një telefoni pa duar rrit rrezikun e një aksidenti, përcjell tutje albinfo.ch.
Kur bëhet fjalë për biçikletat apo biçikletat elektrike, pamja është edhe më e relaksuar: vetëm një në dy persona thonë se nuk kanë lëvizur kurrë në një biçikletë çeliku pas dy ose tre gotave. Dhe vetëm tre të katërtat menduan se ishte e rrezikshme.
Një kampion prej 1,619 personash të moshës 15 deri në 74 vjeç, të shtresuar sipas moshës dhe gjuhës, morën pjesë në sondazhin e BFU mbi trafikun. 1601 persona dhanë informacion mbi temën e amvisërive dhe sporteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *