Të huajt kanë më shumë gjasa të marrin asistencë sociale sesa shtetasit zviceranë

0
Shpërndaje lajmin

Të huajt kanë më shumë gjasa të marrin asistencë sociale sesa shtetasit zviceranë, por gjithashtu kanë më shumë gjasa të kenë një punë ndërsa kërkojnë përfitime.
Gati 56% e pretenduesve të përfitimeve janë jozviceranë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Shifrat përbëhen nga këto të lejeve B ose F lejes së hyrjes së përkohshme – shumica janë refugjatë. 
Por 36% e pretenduesve të huaj janë gjithashtu duke punuar – megjithëse me pagesë të ulët dhe të pasigurt – krahasuar me 23% të shtetasve zviceranë. 
Kërkuesit jozviceranë priren të kenë nivele më të ulëta arsimore – ose kualifikimet e tyre nuk njihen në këtë vend. 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *