Të pastrehët në Afganistan u japin drogë qenve për ti mbajtur ngrohtë gjatë dimrit

Share

Qytetarët vazhdojnë të jenë të prekur nga pasojat e krizës politike dhe sociale në Afganistan pas ardhjes në pushtet të talebanëve. Skenat e varfërisë kanë ringjallur shqetësim global, ndërsa respekti për liritë themelore dhe të drejtat e njeriut duket se mungon.

Burrat konsumojnë heroinë mes mureve që shpërthejnë në Kabulin jugperëndimor. Përdorimi i opiateve në Afganistan nuk është i pazakontë, megjithëse talebanët janë zotuar të trajtojnë problemin e trafikut të drogës në rajon. Përdoruesi kronik i drogës Ahmad, i cili ka kryer një sërë grabitjesh teksa grumbullonte shishe për riciklim, tha se i ka dhënë qenve heroinë.

Në pamje të parë, dhënia e heroinës qenit duket krejtësisht e pakuptimtë.  Ai tha se personat e pastrehë u japin drogë qenve që ata të bëhen të varur prej tyre dhe të jenë vazhdimisht pranë tyre, për tu ngrohur në netët e ftohta.

/

 

Komento