December 8, 2021

Të pavaksinuarit në Zvicër duhet të paguajnë vetë faturat e spitalit

Shpërndaje lajmin

Debati se kush duhet të marrë përsipër koston e shtrimit në spital për njerëzit e pavaksinuar nuk është i ri, me disa ekspertë zviceranë të shëndetit që thonë se ata që zgjedhin të mbeten të pavaksinuar, duhet të paguajnë vetë shpenzimet e kujdesit shëndetësor nëse sëmuren me Covid, transmeton albinfo.ch.

Zëri i fundit në mbështetje të këtij qëndrimi është profesori i ekonomisë, Marius Brülhart, i cili argumenton se rezervat e vaksinave duhet të marrin sigurime shëndetësore suplementare dhe ta përdorin atë për të mbuluar çdo kosto të kujdesit shëndetësor për koronavirusin që ata bëjnë.

“Njerëzit e pavaksinuar kanë një rrezik shumë më të lartë për të përfunduar në spital dhe këto trajtime janë shumë të shtrenjta”, tha ai, duke vlerësuar koston për çdo pacient të infektuar midis 25,000 dhe 30,000 franga.

Meqenëse 90 për qind e pacientëve të shtruar në spitalet zvicerane nuk janë të vaksinuar”, ata duhet të jenë përgjegjës për zgjedhjen e tyre për të mos u imunizuar dhe të marrin pjesë në kostot e bëra për kujdesin e tyre”, sipas drejtorit të shëndetësisë së Gjenevës, Mauro Poggia.

“Njerëzit që u vaksinuan nuk duan të mbajnë pasojat e zgjedhjeve që bëjnë të tjerët. As ekonomia jonë”, shtoi ai.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *