Të rinjtë zviceranë sërish po pinë alkool rregullisht

0
Shpërndaje lajmin

Referuar një studimi të vitit të kaluar, që nga futja e masave për Covid adoleshentët dhe të rinjtë kanë pirë më shumë pije alkoolike, shkruan Blic, përcjell albinfo.ch.
Shoqata “Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg” anketon të rinjtë rreth përdorimit të substancave të tyre si pjesë e seminareve parandaluese. Rezultatet e anketimit të 1 096 të rinjve tregojnë se konsumimi i alkoolit dhe produkteve të nikotinës është rritur sërish në disa raste. Kjo vazhdon trendin, përcjell tutje albinfo.ch.
“Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg” çdo vit, anketon nxënësit e shkollave të moshës 12 deri në 17 vjeç në mënyrë anonime, si pjesë e seminareve për parandalimin e varësisë rreth përdorimit të substancave dhe motiveve të tyre. Një total prej 1 096 të rinjsh dhanë komente për konsumin e tyre në vitin 2022. Krahasuar me anketën e fundit të vitit 2021, shifrat e konsumit janë rritur sërish në disa raste. Prandaj, 7.5% (2021; 4.8%) e të rinjve konsumojnë alkool të paktën çdo javë. 10.2% pinë alkool çdo muaj (2021; 12.3%). 8.7% (2021; 9%) kishin qenë të dehur të paktën dy herë.
Vajzat dhe djemtë pinë alkool pothuajse në mënyrë të barabartë rregullisht.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *