Temperaturat në Austri do të arrijnë deri në 30 gradë

Shpërndaje lajmin

Sipas parashikimeve të motit, temperaturat do të arrijnë në 30 gradë në Austri, për herë të parë këtë vit të mërkurën ose të enjten, ku Tiroli, Austria e Ulët dhe Burgenland do të shohin temperaturat më të larta. Megjithatë, pasditen e së enjtes ka mundësi për reshje shiu ose bubullima në zonat malore, njofton albinfo.at.
Sipas transmetuesit ORF, ndryshimet klimatike do të thotë se po bëhet më e nxehtë çdo vit në Austri. Sipas Institutit Qendror të Meteorologjisë dhe Gjeodinamikës, Austria i kishte arritur temperaturat e para prej 30 gradësh në 30 maj (mesatarisht) midis 1961 dhe 1990.
Ka gjithashtu një numër të madh pemësh që lulëzojnë për shkak të temperaturave të ngrohta, me ORF që komenton se pemët e lajthisë, sloe dhe qershia e shpendëve janë të pajisura me një “bollëk të madh” lulesh këtë

Leave a Reply

Your email address will not be published.