Tension në Egje: Përplasen anijet e rojeve bregdetare greke dhe turke

Share

Një anije e rojes Bregdetare turke dhe një anije greke u përplasën pranë ishujve shkëmborë të Imia në detin Egje të mërkurën në mëngjes, pasi anija turke e goditi greken që ishte duke patrulluar zonën. Kështu njoftoi Garda Bregdetare Greke, cituar nga Kathimerini.

Anija greke e sapondërtuar e tipit Rafnar pësoi disa dëmtime, sipas burimeve që nuk specifikojnë shkallën e tyre. Rojet bregdetare thanë se anija po vepronte brenda ujërave territoriale të Greqisë.

Të enjten, Garda Bregdetare Turke paraqiti një version të ndryshëm të ngjarjeve, duke argumentuar se dy anije greke peshkimi hynë në ujërat territoriale turke pranë Kardak, pasi ishujt njihen në turqisht, të cilat u shtynë mbrapash me manovrimin e katër anijeve të saj.

Roja bregdetare greke pritet të japë më shumë detaje të enjten.

Greqia dhe Turqia erdhën në buzë të luftës në 1996 për shkak të një mosmarrëveshje për sovranitetin mbi ishujt.


Share

Komente