Tesla zbret çmimet e makinave në SHBA dhe Evropë

Shpërndaje lajmin

Tesla ka ulur çmimet në automjetet e saj elektrike në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë deri në 20 për qind, duke zgjeruar një strategji të zbritjes agresive pas mungesës së vlerësimeve të Wall Street për dërgesat e vitit 2022.
Lëvizja, e cila shkaktoi një rënie prej 4.5 për qind të aksioneve të Tesla-s në tregtinë para-tregut të SHBA-së, erdhi pasi CEO, Elon Musk, paralajmëroi se perspektiva e recesionit dhe normave më të larta të interesit nënkuptonin se mund të ulë çmimet për të mbështetur rritjen e vëllimit në saje të fitimit, raporton Reuters.
Çmimi më i ulët në tregjet kryesore të Tesla-s shënon një ndryshim nga strategjia që prodhuesi i automjeteve kishte ndjekur gjatë pjesës më të madhe të viteve 2021 dhe 2022, kur porositë për automjete të reja tejkaluan furnizimin. Musk e pranoi vitin e kaluar se çmimet ishin bërë “dukshëm të larta” dhe mund të dëmtonin kërkesën.
Inflacioni më i qëndrueshëm i kostos ishte gjithashtu një faktor në uljen e çmimeve, tha një zëdhënës i Tesla-s në Gjermani, duke konfirmuar uljen e çmimeve në tregun e saj kryesor evropian.
Uljet e çmimeve në SHBA, të njoftuara të enjten vonë, sedani Model 3 dhe SUV crossover Model Y, ishin midis 6 për qind dhe 20 për qind, treguan llogaritjet e Reuters.
Versioni bazë i Model Y të tij tani kushton 52,990 dollarë, nga 65,990 dollarë më parë.
Kjo është përpara një kredie tatimore federale deri në 7,500 dollarë që hyri në fuqi për shumë modele të automjeteve elektrike në fillim të janarit.
Tesla gjithashtu uli çmimet për SUV-in e saj luksoz Model X dhe sedanin Model S në Shtetet e Bashkuara.
Në Gjermani, kompania uli çmimet në Model 3 dhe Model Y me rreth 1 për qind dhe pothuajse 17 për qind në varësi të konfigurimit. Gjithashtu uli çmimet në Austri, Zvicër dhe Francë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *