Test, ngjarje sportive me 2,000 vrapues në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Shtegu Swiss Canyon, një nga ngjarjet e para sportive evropiane të përmasave të tij që do ntë duhej të zhvillohet që nga fillimi i pandemisë Covid-19, filloi të shtunën në Couvet, Zvicër perëndimore.

Organizatorëve iu dha leja për të mbajtur tri gara me 650 vrapues në një aktivitet 48-orësh, me kusht që të mos kishte kontakte midis konkurrentëve në kategori të ndryshme, përcjell albinfo.ch.

“Ne jemi shumë të lumtur që kemi mundur të rinisim dhe të jemi zgjedhur si një ngjarje prove nga kantoni Neuchâtel”, tha Patrick Christinat, president dhe themelues i veprimtarisë.

“Sidoqoftë, kemi vetëm tri javë që nga drita jeshile nga qeveria për të bashkuar konceptin tonë shëndetësor”.

Rreth 500 vullnetarë dhe 2,000 vrapues u testuan të enjten dhe të premten. Vrapuesit u ndanë në tri grupe, të cilat nuk duhet të përziheshin, përcjell tutje albinfo.ch.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *