Testi negativ i detyrueshëm për pasagjerët në një tjetër shtet evropian

Share

Danimarka njoftoi dje se vetëm avionët, udhëtarët e të cilëve kanë rezultuar negativë për COVID-19, do të lejohen të ulen në tokën e saj.

“Që nga 9 janari në 17:00, asnjë kompani ajrore nuk do të lejohet të fluturojë në një aeroport danez pa kontrolluar që të gjithë pasagjerët në bord të jenë negativë për koronavirusin e ri”, tha ministri i Transportit, Benny Engelbrecht, në një konferencë shtypi.

Fluturimet e brendshme dhe ato që vijnë nga Groenlanda dhe Ishujt Faroe, territore autonome daneze, do të përjashtohen nga kjo masë, po ashtu edhe fëmijët nën 12 vjeç.

Testi negativ nuk duhet të jetë më i vjetër se 24 orë dhe ky rregull do të zbatohet për të gjithë, shtetas danezë ose të huaj.

Këto kufizime të reja të udhëtimit do të qëndrojnë në fuqi të paktën deri më 17 janar.

Ministria e jashtme e vendit lëshoi ​​gjithashtu udhëzime të reja mbi udhëtimet dhe tha se tani po këshillonte kundër të gjitha udhëtimeve jashtë vendit, duke zëvendësuar udhëzimet e saj të mëparshme për të shmangur ato jo-thelbësore jashtë vendit.

“Nëse po mendoni të udhëtoni jashtë, mos e bëni,” u tha Ministrave të Jashtëm Jeppe Kofod të premten./abcnews.al


Share

Komente