Teza plus për rrëzimin e Trump-it: Eshtë i sëmurë mendor

Share

Anëtarët e qeverisë amerikane diskutuan mundësinë e rrëzimit të Presidentit Donald Trump pasi mbështetësit e tij sulmuan Kongresin, raportuan disa media amerikane.

Diskutimi i tyre vërtitej rreth ndryshimit të 25-të të Kushtetutës së SHBA, i cili lejon zv.presidentin dhe shumicën në qeveri të deklarojnë presidentin “të paaftë” për të bërë punën e tij, raportojnë CNN, CBS dhe ABC, duke cituar burime anonime.

CBS shton se kërkesa nuk i është paraqitur ende zv.presidentit Mike Pence, i cili “dënoi me forcë” dhunën në Kapitol në Twitter.

Dy zyrtarë të zgjedhur dhe kolumnistë të mediave kryesore po bëjnë thirrje hapur për largimin e Trump-it nga pushteti, dy javë para se Presidenti i sapozgjedhur Joe Biden të hyjë në Shtëpinë e Bardhë, raporton France Presse.

Të gjithë demokratët në komitetin gjyqësor të Dhomës së Përfaqësuesve Amerikanë i dërguan një letër Pence duke i kërkuar që të aktivizonte Amendamentin e 25-të “në interes të demokracisë”.

Për ta, presidenti është “i sëmurë mendor dhe i paaftë të pranojë rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020″. Washington Post shkruan se presidenti është përgjegjës për nxitjen e kryengritjes dhe se ai ka provuar se “përbën një kërcënim serioz për demokracinë”.

Reuters shkruan se pas dhunës në Capitol, e cila u thye nga mbështetësit e Trump, dy ndihmës të Zonjës së Parë Melania Trump dhanë dorëheqjen dhe se një punonjës tjetër i Shtëpisë së Bardhë, siç është këshilltari i sigurisë kombëtare Robert O’Brien dhe zëvendësi i tij Matthew Pottinger, po e konsiderojnë atë.


Share

Komente