Themelohet Dega e Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Evropë, me seli në Stuttgart

Shpërndaje lajmin

AMFE/ Më 30 prill 2022, në Steinenbron/Stuttgart të Gjermanisë u mbajt Konferenca XII e Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Evropë, ku u mblodhën mjekë e profesionisët nga fusha të ndryshme të mjekësisë nga Gjermania, Shqipëria, Kosova, dhe vende të ndryshme të Evropës. AMFE e drejtuar nga Dr. Aurora Meta Dollenberg shtrihet kështu edhe në pjesë të tjera të Gjermanisë. Në Stuttgart u zgjodh edhe kryesia e re e kësaj dege.  Në kryesi do të jenë: Kryetar Dr. Genc Kelmendi, Reanimator/Anestezist, nënkryetar Dr. Fadil Brovina, Onkolog, nënkryetar Dr. Fadil Avdiu, Internist, nënkryetar, Sekretar i përgjithshëm, Niq Krasniqi, Projektmanager. Arkatar, Dr. Arsim Matoshi, Kirurg vaskular si dhe Dr. Qendrim Pllana, Ortoped/Mjek familje dhe Dr. Mehmet Gjihollaj, Mjek familje. Është zgjedhur edhe Bordi Kontrollues:
Dr. Rexhai Bahtijari -Psikiater, Dr. Anton Gojanaj-Pediater, Dr.Mehmet Hyseni-Internist, Dr. Bekim Balidemaj-Internist, Dr. Sami Tahiraj-Ortoped.
Në konferencën themeluese ishin prezentë dhe e mbështetën edhe konsulli i përgjithshëm i Shqipërisë në Mynih, Arten Hanku, konsullja e Kosovës në Stuttgart, Lumturie Lipoveci dhe konsulli i përgjithshëm i Kosovës në Mynih, Afrim Nura. Ata përgëzuan punën e AMFE dhe premtuan bashkëpunim dhe mështetje me Federatën e mjekëve, AMFE.
Si pjesë të kësaj konference kishte edhe aktivitete humanitare, një mbrëmje gala, gjatë së cilës janë mbledhur disa mijëra euro për të mbështetur fëmijët me autizmë si dhe aktivitete të tjera kulturore. Pjesëmarrësit vizituan edhe bustin e Nënë Terezës në Stuttgart, në “Ditën e shërimit”.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *