Thurgau paraqet ankesë zgjedhore rreth zgjedhjeve parlamentare

0
Shpërndaje lajmin

Një ankesë zgjedhore është paraqitur nga Kantoni Thurgau dhe për shkak të parregullsive të zgjedhjeve të mbajtura të dielën. Rezultatet e Thurgaut në zgjedhjeet për Parlamentine Zvicrës duhet të ripërcaktohen nga një organ i pavarur.
Në ankesën e tij zgjedhore, Thurgau pretendon për disa parregullsi: Në qendrën e votimit kantonal në Frauenfeld, vetëm rezultatet nga disa komuna ishin të dukshme të dielën zgjedhore për shkak të problemeve teknike. Prandaj, rezultati përfundimtar nuk mund të kuptohej nga të pranishmit, shkruan Blick, përcjell albinfo.ch.
Përveç kësaj, fletët e votimit të pasakta u shfaqën paraprakisht dhe një ditë pas zgjedhjeve kantoni duhej të korrigjonte përqindjet e publikuara të partive. Prandaj, sipas ankesës zgjedhore, përcaktimi i rezultateve zgjedhore duhet të përsëritet nga një organ i pavarur.
Nëpunësi shtetëror i Thurgaut, Paul Roth, konfirmoi marrjen e ankesës zgjedhore. Ai aktualisht nuk po komenton për përmbajtjen, teksa Këshilli qeveritar tani duhet të marrë një vendim brenda dhjetë ditëve dhe kjo mund t’i referohet Gjykatës Federale.
Në kantonin e Thurgaut, SVP arriti të mbronte tri nga gjashtë vendet që kishte në Parlamentin e Zvicrës. Të Gjelbrit humbën vendet e tyre ndaj FDP-së, ndërsa Qendra dhe PS ruajtën secila nga një mandat në Parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *