Toksikologia: Pas vitit 2020, asnjë pikë alkool nuk konsiderohet i shëndetshëm

Shpërndaje lajmin

Toksikologia Suela Xhufi thotë se pas vitit 2020, asnjë gram alkool nuk konsiderohet i shëndetshëm.
“Pas 2020-s, u vendos që asnjë edhe një gram alkool, nuk mund të quhet më i shëndetshëm, siç është quajtur më parë. Nëse do i referohemi sasisë ose dëmtimit që jep konsumimi për 5 vjet, 30 gr tek femrat në ditë dhe 50 gr për meshkujt, çon drejt cirrozës hepatike, që është një nga sëmundjet klinike më të rënda, nëse do flasim për shëndetin e një individi”, theksoi ajo.
Ata që jetojnë në Kanada duhet të kufizojnë veten në vetëm dy pije në javë  dhe në mënyrë ideale të reduktojnë alkoolin krejtësisht.
Ky vendim i qeverisë ka nxitur debate intensive mbi rrezikun kundrejt kënaqësisë në një vend ku shumica dërrmuese e të rriturve konsumojnë rregullisht alkool.
LEXONI GJITHASHTU

Shqiptarja nga Kanadaja: Vetëm 2 gota alkool në javë është shokuese për ne
Hysenllari: Në Durrës, Vlorë dhe Shkodër probleme me energjinë elektrike nga reshjet
Hysenllari: U deshën 6-7 orë reshje intensive që Shkodra dhe Lezha të përmbyteshin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *