January 28, 2022

Tre sektorë zviceranë janë ndikuar nga prishja e bisedimeve me BE-në

Shpërndaje lajmin

Efekti i negociatave të dështuara mes Bernës dhe Brukselit në maj ka pasoja në tri degë të ekonomisë së Zvicrës, sipas presidentit Guy Parmelin, transmeton albinfo.ch.

Ato janë teknologjitë mjekësore, kërkimi dhe energjia elektrike, të gjithë sektorët që varen në një farë mase nga bashkëpunimi i Zvicrës me Bashkimin Evropian.

“Kjo situatë është problematike”, tha Parmelin, duke shtuar se Zvicra shpreson “të zgjidhë këto çështje me BE-në, sektor pas sektori”. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.