January 28, 2022

Tregu i telefonave inteligjentë në vlera rekord rritjeje

Shpërndaje lajmin

Sipas IDC Worldwide Quarterly Phone Mobile Tracker, dërgesat e smartphone-ve parashikohet të arrijnë 1,38 miliardë njësi në vitin 2021, një rritje prej 7,7% gjatë vitit 2020, përqindja më e madhe e rritjes që nga viti 2015.

Kjo tendencë pritet të vazhdojë në vitin 2022, kur rritja nga viti në vit do të jetë 3,8%, me dërgesa prej 1,43 miliardë, transmeton Ansa, përcjell Albinfo.ch.

Pothuajse 50% e të gjitha dërgesave vjetore të telefonave inteligjentë 5G pritet të shkojnë në Kinë, ndërsa kërkesa për telefona me rreze të mesme dhe të ulët 4G është akoma e fortë në tregjet në zhvillim, pas ngadalësimit të blerjeve të shkaktuara nga pandemia.

“Telefonave inteligjentë iu është dashur të luftojnë me shpenzimet e segmenteve fqinje, të tilla si PC, tabletë, TV dhe pajisje inteligjente të shtëpisë, por kjo nuk e ka ngadalësuar rrugën e tyre të rimëkëmbjes”, tha Ryan Reith, zëvendëspresident i programit IDC’s Worldwide Mobile Device Trackers.

“Që nga tremujori i katërt i vitit 2020, ne kemi parë që prodhimi i markave kryesore të rritet në një mënyrë të veçantë”, shtoi ai .

IDC parashikon që kostoja mesatare e shitjes për telefonat Android 5G do të bjerë 12% nga viti në vit në 2021 dhe do të shkojë nën 400 dollarë në 2022.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.